Responsive website voor optimaal gebruikersgemak

Voor Compassion Nederland hebben we een responsive website gerealiseerd, zodat zij hun sponsors op een optimale manier kunnen bedienen in de strijd tegen armoede.

project informatie


Project informatie

Compassion is een internationale organisatie die zich met unieke sponsorprogramma's via kerken in ontwikkelingslanden inzet voor kinderen en studenten. Door het toenemende internetverkeer via smartphones en tablets (ongeveer 50% van alle internetbezoekers), hebben wij voor Compassion Nederland een responsive website gerealiseerd.

35% meer sponsoringen

De belangrijkste doelstelling voor dit project is een vernieuwd kindsponsorproces dat op elk type apparaat gebruiksvriendelijk is. We hebben een zeer laagdrempellige strategie bedacht waardoor in 3 eenvoudige stappen een kind gesponseerd kan worden. Dit heeft geresulteerd in een verhoging van 35% meer sponsoringen waardoor Compassion nog meer kinderen kan bevrijden van armoede.

Unieke online briefschrijf ervaring

We hebben sponsors de mogelijkheid gegeven om online een brief te kunnen schrijven aan hun sponsorkinderen. Deze unieke module maakt het mogelijk om op je computer (of tablet) direct te zien hoe je brief er uit komt te zien. De brief kan worden opgemaakt op verschillende soorten briefpapier en in verschillende lettertypes en kan verrijkt worden met eigen foto's en smileys. Na het verzenden van de brief wordt deze als PDF opgeslagen en wordt voorzien van een barcode. Hierdoor kan Compassion de brief eenvoudig naar het juiste project in het ontwikkelingsland sturen, waar het sponsorkind zich bevindt.

One-step-checkout voor al het betalingsverkeer

Compassion heeft een aantal onderdelen waar er betalingsverkeer plaatsvindt. Wij hebben een uniforme one-step-checkout ontwikkeld waarbij Compassion per onderdeel kan aangeven welke opties en benodigde invoervelden de checkout toont. Soms is een periodieke machtiging wenselijk dan wel noodzakkelijk en in andere gevallen kan er alleen via iDeal betaald worden. Met de checkout module kan Compassion het online betalen zo maatgericht en eenvoudig mogelijk maken voor haar gebruikers.

werkzaamheden

Interaction Design
Interaction Design
User Interface Design
User Interface Design
User Experience
User Experience
Design
Design
Printing on Demand
Printing on Demand
Technologie
Technologie